Önindító

Sikerült hazahozni a gépet! Az önindító Bécsben bemondta az unalmast. Nem volt többé hajlandó egy árva fordulatra sem. Még a bikázás sem segített. Ezért aztán szombaton baráti segítséggel (Hálás köszönet érte Csurinak!) elautóztunk érte. A kuplungja rásegítős, működő motor nélkül lehetetlen behúzni a kuplungkart. Sebaj, akkor megpróbáljuk kuplung nélkül. Váltó 3-ban, beránt. Sikerült elsőre! El is pöfögtem vele egészen Kópházáig, ahol megálltunk tankolni. Itt le kellett állítani, de maradt annyi levegő a szervóban, hogy egy betolással újra elindult. Egészen hazáig semmi gond nem volt.  Délután szétszedtem, megoperáltam. Íme pár kép a szétszedett motorról:

A halott teteme, plusz egy generátor ékszíjtárcsa:

Jövő héten a villanyászok szemügyre veszik, megbeszéltük Zolival. Zoli az űberszomszédom. Azért űber, mert az autószerelő műhelye van itt, ő a szomszédom másik szomszédja.  Ismerjük egymást már pár éve, ha olyan gondom van, amit nem tudok s.k. elintézni, általában hozzá megyek segítségért.

Update 2010. 05. 22. : Az önindítónak a forgórésze égett le. Sajna kukás. Sikerült helyette venni egyet 15.000 Forintért. Ma délután Csuri barátommal beszereltük, elsőrangúan működik!
Kicseréltük a generátor ékszíjtárcsát is, a régi ugyanis már szinte teljesen megadta magát. Lezsíroztuk az első villán az összes zsírzandó helyet. Beszereltünk egy áramtalanítót, mivel az akksi a karosszéria alatt van, nem hozzáférhető helyen. Lemostam a kasznit, aztán visszaszereltük a kasznit, üléseket, dísztankot. Kész a gép, mehet műszakira!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://trike.blog.hu/api/trackback/id/tr202008681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepin bácsi 2010.08.05. 14:49:22

Fasza kis masina !!!!
Ugye visz vele egy kört Róka Rudi úr ? .-)

rókarudi 2010.08.05. 23:17:13

@Pepin bácsi: Natürlich ofkorsz!
Itt jobb képeket találsz a járgányról:
trike.blog.hu/2010/04/11/elso_talalkozas_14
süti beállítások módosítása